دندان‌ها یکی از حساس‌ترین اعضای بدن انسان هستند که قابلیت خودترمیمی ندارند. در نتیجه گاهی ممکن است دچار آسیب‌هایی شوند که جبران‌ناپذیر است. اگر از دندان‌ها به درستی محافظت شود و یا در زمان مناسب برای ترمیم آنها اقدام شود، این امکان وجود دارد که افراد بتوانند دندان‌های طبیعی خود را تا آخر عمر حفظ کنند.

متاسفانه در برخی از موارد آسیب‌های جدی به تاج و ریشه دندان باعث می‌شود که فرد به طور کامل دندان خود را از دست بدهد. در چنین شرایطی تنها راه درمان، جایگزین کردن پروتزهای مصنوعی، به جای دندان‌های از دست رفته است.

تاثیر دندان بر اعتماد به نفس

به جرات می‌توان گفت که دندان‌های سالم و زیبا می‌توانند تاثیر بسیار بالایی بر افزایش اعتماد به نفس افراد داشته باشند. همچنین افرادی که دچار آسیب‌های دندانی می‌شوند و یا مجبور به کشیدن آنها شده‌اند، به مرور زمان اعتماد به نفس خود را از دست خواهند داد. در نتیجه توصیه می‌شود، برای اینکه همیشه اعتماد به نفس داشته باشید، برای نگهداری و سلامت دندان‌های خود بکوشید.

همچنین در صورت بروز برخی از مشکلات و بیماری‌های دندان، در اسرع وقت برای درمان اقدام کنید.

یکی از راه‌های افزایش اعتماد به نفس در افرادی که دندان‌های خود را از دست داده‌اند، استفاده از پروتزهای مصنوعی دندان است که در جامعه بیشتر با عنوان دندان مصنوعی شناخته می‌شوند.

پروتزهای مصنوعی کمک می‌کنند تا با جایگزین کردن یک دندان مصنوعی به جای دندان از دست رفته، بیماران دوباره اعتماد به نفس خود را به دست آورند.

پروتز دندان در تهران
پروتز دندان در تهران

تاثیر دندان بر سلامت دستگاه گوارش

شاید افرادی که دارای دندان‌های سالم هستند، هیچ‌گاه متوجه نشوند که دندان‌ها و جویدن کامل غذا تا چه حد می‌‌تواند بر سلامت دستگاه گوارش تاثیرگذار باشد.

زمانی دستگاه گوارش می‌تواند عملکرد صحیح داشته باشد که در ابتدا غذا به طور کامل جویده شود. زمانی که غذا به صورت نیمه جویده وارد معده می‌شود، دستگاه گوارش نمی‌تواند به درستی عمل هضم غذا را انجام دهد.

زمانی که عمل هضم غذا به طور کامل انجام نشود، فرد می‌تواند به بیماری‌های گوارشی مختلفی مبتلا شود که برخی از آنها نیز می‌تواند خطرناک باشد.

در نتیجه نیاز است افرادی که دندان‌های خود را از دست داده‌اند به این نکته توجه داشته باشند، جایگزین کردن پروتز مصنوعی به جای دندان طبیعی می‌تواند علاوه بر حفظ زیبایی چهره، به هضم غذا کمک و از ابتلا به بیماری‌های گوارشی پیشگیری کند.

نقش پروتز دندان بر عدم تغییر دندان های سالم

گاهی ممکن است افراد به دلایل مختلفی از جمله افزایش سن و یا ابتلا به برخی از بیماری‌های لثه و استخوان فک، مجبور به کشیدن کل دندان‌های خود شوند. در چنین شرایطی معمولاً یک پروتز کامل جایگزین دندان‌های فرد می‌شود.

در موارد بسیار زیادی دیده می‌شود که فرد بیمار، تنها یک یا چند دندان خود را از دست می‌دهد. متاسفانه زمانی که در میان دندان‌های سالم فضای خالی ایجاد شود، به مرور زمان فضای میان سایر دندان‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند که البته می‌تواند منجر به از بین رفتن زیبایی فرد شود.

به همین دلیل توصیه می‌شود زمانی که فرد یک یا چند دندان خود را از دست داده و در لثه خود فضای خالی دارد، هر چه سریع‌تر یک پروتز ثابت را جایگزین کند تا شکل و جایگاه سایر دندان‌ها تغییر نکند.

چه زمان باید برای ساخت پروتز باید اقدام کرد؟

بهتر است در زمان بسیار کوتاهی پس از کشیدن دندان آسیب دیده، برای جایگزین کردن پروتز مصنوعی اقدام شود. متاسفانه بسیاری از افراد پس کشیدن دندان‌های خود به دلایل مختلفی دیگر تمایل به جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته ندارند.

اما نیاز است تا به این مورد توجه داشته باشید، زمانی که دندان کشیده و در لثه‌ها فضای خالی ایجاد می‌شود، به مرور زمان این احتمال وجود دارد که استخوان فک دچار فرسایش شود. اغلب بیماران متوجه این مشکل نخواهند شد تا زمانی که تصمیم می‌گیرند تا پروتز مصنوعی تهیه کنند.

به این مورد توجه داشته باشید افرادی که دچار فرسایش استخوان فک شده‌اند، در زمان استفاده از پروتزهای مصنوعی با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهند شد.

پروتز کامل دندان یا دست دندان Denture

این نوع از پروتز دندان که شناخته شده‌ترین نوع از پروتزهای مصنوعی است، برای افرادی مناسب است که تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اند. دندان کامل شامل دندان‌های جلو تا دندان‌های آسیایی است. پروتز کامل دندان کمک می‌کند تا فرد بتواند به زندگی طبیعی خود ادامه دهد، به عنوان مثال به سادگی می‌تواند غذا را بجود و صحبت کند.

انواع پروتز

پروتزهای مصنوعی دندان به سه دسته تقسیم می‌شوند:

پروتز متحرک

پروتز متحرک که نسل اول پروتزهای مصنوعی دندان هستند، یکی از رایج‌ترین و پرطرفدارترین نوع از پروتز هستند که در مقایسه با پروتزهای ثابت از قیمت مناسبی برخودار هستند.

پروتز متحرک این مزیت را دارد، در صورتی که فرد دچار زخم در ناحیه لثه شده است، پروتز را از دهان خود خارج، تا زخم سریع‌تر بهبود پیدا کند.

پروتز ثابت

پروتز ثابت دندان و یا همان ایمپلنت، یکی از روش‌های نوین در علم دندانپزشکی محسوب می‌شوند. پروتزهای ثابت از جنس پروتز متحرک تهیه می‌شوند، اما با کمک چند پایه از جنس فلز که در استخوان فک کاشته می‌شوند، در دهان ثابت می‌شوند.

به طور کلی بیماران نسبت به پروتزهای ثابت حس مثبتی دارند، زیرا به افرادی که دندان‌های خود را از دست داده‌اند کمک می‌کند تا دوباره داشتن یک دندان ثابت در دهان خود را تجربه کنند.

پروتز نیمه متحرک

پروتز نیمه متحرک که به آن اوردنچر نیز می‌گویند، مانند پروتز ثابت بر روی چند پایه فلزی در دهان قرار می‌گیرد، اما این امکان وجود دارد که بتوان آن را از دهان خارج کرد. به همین دلیل به آن پروتز نیمه متحرک می‌گویند.

ساخت پروتز مصنوعی دندان

افرادی که قصد دارند تا پروتز مصنوعی را جایگزین دندان‌های طبیعی خود کنند، در ابتدا توسط دندانپزشک متخصص از دندان و لثه آنها قالب‌گیری می‌شود و پس از آن قالب به لابراتوار منتقل می‌شود تا پروتز مورد نظر با توجه به قالبی که از دندان‌ها تهیه شده، ساخته شود.

گاهی نیز ممکن است نیاز باشد تا بیمار چندین جلسه به مطب و یا کلینیک دندانپزشکی مراجعه کند، تا از کارایی و عملکرد صحیح پروتز اطمینان حاصل شود.

توصیه می‌شود برای پیشگیری از بروز برخی از مشکلات ناشی از تهیه پروتزهای مصنوعی، حتماً به دندانپزشک خبره و کلینیک معتبر مراجعه کنید.

کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر بلندیان به شما کمک خواهد کرد تا با ساخت پروتز مورد نظر خود زیبایی و سلامت خود را دوباره به دست آورند.

به این مطلب امتیاز دهید. سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز است.
[تعداد امتیازها 1 عدد و میانگین امتیازها 5]

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *