محتوای این مطلب
دندان را میتوان به عنوان یکی از بخشهای بدن معرفی کرد که قابلیت خودترمیمی ندارد. در واقع دندانهای دائمی پس از رویش تا آخر عمر با ما خواهند بود اما به دلایل مختلفی ممکن است دچار آسیب شوند. آسیبهای دندان میتوانند شامل موارد مختلفی از جمله عوامل ارثی، آسیبهای ناگهانی و یا عدم حفظ بهداشت دهان و دندان نیز باشند. در بسیاری از موارد دندانها قابل ترمیم هستند. خوشبختانه با پیشرفت علم در حوزه دندانپزشکی، این احتمال وجود دارد که بتوان بسیاری از دندانهای آسیب دیده را حفظ کرد.
متاسفانه در برخی از موارد ممکن است به دلایل مختلفی نتوان دندان آسیب دیده را ترمیم کرد. در چنین شرایطی تنها راهکار برای درمان، کشیدن دندان است که ممکن است برای بسیاری از افراد اتفاق خوشایندی نباشد.
با مراجعه به کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر بلندیان میتوانید از خدمات تشخیص تخصصی بهرهمند شوید و تا حد امکان دندانهای آسیب دیده خود را با کمک درمانهای پیشرفته حفظ کنید.
دندان چگونه آسیب می بیند؟
عوامل مختلفی وجود دارند که میتواند منجر به آسیب دیدگی دندانها شوند اما گاهی میتوان از بروز برخی از آسیبها پیشگیری کرد، به عنوان مثال:
رعایت بهداشت دهان و دندان
نخستین موردی که میتواند باعث شود تا دندانها دچار آسیبهای جدی و پوسیدگی شوند، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. تحقیقات نشان میدهد افرادی که حداقل دو بار در روز دندانهای خود را مسواک میکنند، در مقایسه با افرادی که به بهداشت دندانهای خود اهمیت نمیدهند، بسیار کمتر با مشکلات جدی دهان و دندان مواجه میشوند. در نتیجه اگر دوست دارید تا دندانهای سالم داشته باشید، رعایت بهداشت دهان و دندان را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
عوامل ارثی
افراد بسیاری هستند که با وجود رعایت موارد بهداشتی مرتبط با دهان و دندان، باز هم با مشکلات متعددی مواجه میشوند. در چنین مواردی میتوان گفت که عوامل ارثی میتوانند تاثیر زیادی بر پوسیدگی و خرابی دندانها داشته باشند. اگر شما نیز در خانواده خود با مشکلات و بیماریهای دهان و دندان مواجه هستید، توصیه میشود تا برای پیشگیری از بروز مشکلات جدی، در بازههای زمانی مشخص به مطب دندانپزشک و یا کلینیک معتبر مراجعه کنید، تا با انجام بررسیهای تخصصی توسط دندانپزشک از سلامت دندانهای خود اطمینان حاصل کنید.
عدم ایجاد فشار بر روی دندان ها
در برخی از موارد دیده میشود که آسیبهای دندان ناشی از رفتارهای ناسالم و نامناسب است. به عنوان مثال ممکن است بر اثر فشار دادن اجسام محکم و یا جویدن غذاهای سفت، دندانها دچار آسیب جدی شوند. دقت داشته باشید که اگر به سلامت دندانهای خود اهمیت میدهید و دوست ندارید که مجبور به کشیدن دندانهای خود شوید، بهتر است برای حفظ سلامت آنها تلاش کنید.
به چه دلیل باید دندان را کشید؟
زمانی که نتوان دندان را ترمیم کرد، نیاز است تا برای حفظ سلامت فرد و عدم آسیب به سایر دندانها، دندان آسیب دیده کشیده شود. عوامل زیر میتوانند با گذشت زمان منجر به کشیدن و از دست دادن دندان شوند:
پوسیدگی بیش از حد
گاهی پوسیدگی دندان به حدی میرسد که دیگر نمیتوان آن را ترمیم کرد. در چنین شرایطی نیز برای درمان درد و التهاب ناشی از عفونت، دندانپزشک اقدام به کشیدن دندان میکند. البته باید به این مورد توجه داشته باشید که بهتر است پیش از کشیدن دندان، با مصرف داروهای آنتیبیوتیک که توسط دندانپزشک تجویز شده است، ابتدا عفونت را برطرف و سپس برای کشیدن آن اقدام شود.
دندانی که قبلا عصب کشی شده است
معمولاً دندانهایی که دچار آسیب دیدگی شدید باشند، در مرحله نخست برای ترمیم، عصب کشی میشوند اما این احتمال وجود دارد که با گذشت زمان، پوسیدگی و آسیب دندان گسترش پیدا کند و منجر به از بین رفتن بخش زیادی از تاج دندان شود. معمولاً در این مرحله دیگر نمیتوان دندان را نگه داشت و دندانپزشک اقدام به کشیدن آن میکند.
دندان های شیری که نیفتاده اند
یکی دیگر از موارد رایجی که باعث میشود تا دندانپزشک اقدام به کشیدن دندان کند، رویش دندان دائمی است، در حالی که دندان شیری هنوز نیفتاده است. در چنین مواردی وجود دندان شیری میتواند روند رشد دندان دائمی را با مشکل مواجه کند، در نتیجه باید در اسرع وقت برای کشیدن دندان شیری اقدام کرد.
حوادث ناگهانی
برای بسیاری از افراد این مشکل به وجود آمده است که بر اثر یک حادثه مانند برخورد صورت با زمین و یا هرگونه تصادف، دندانهای آنها دچار آسیب دیدگی شدید شده باشد. گاهی ممکن است آسیب دندان بر اثر یک حادثه به قدری شدید باشد که دیگر نتوان آن را ترمیم کرد، در نتیجه فرد بیمار دندان خود را از دست خواهد داد.
انجام عمل های زیبایی دندان
ارتودنسی یکی از روشهای زیبایی دندان محسوب میشود که تحول زیادی در دنیای دندانپزشکی ایجاد کرده است. ارتودنسی کمک کرده تا افرادی که دارای دندانهای نامنظم هستند و یا از مشکلات فکی رنج میبرند، بتوانند زیبایی مورد نظر خود را به دست آورند.
در برخی از موارد در روند درمان ارتودنسی، نیاز است که برخی از دندانها کشیده شوند تا فضای فک برای نظم بخشیدن به دندانها فراهم شود.
بیماری های لثه (بیماری های پریودنتال)
بیماریهای لثه یا پریودنتال، یکی از رایجترین بیماریهای لثه و دندان محسوب میشود. در این بیماری به دلیل آسیب به بافت لثه و استخوان فک، دندانها شروع به لق شدن میکنند. در اکثر موارد این بیماری درمان ندارد و بیمار مجبور به کشیدن دندانهای خود میشود و پس از آن باید پروتزهای مصنوعی را جایگزین دندانهای خود کند.
کشیدن دندان شامل چه مراحلی است؟
کشیدن دندان نیز مانند سایر روشهای درمانی شامل مراحل خاصی از جمله موارد زیر است:
تزریق بی حسی
در مرحله نخست برای کشیدن دندان، نیاز است تا بی حسی به اطراف دندان تزریق شود.
اطمینان از بی حسی دندان
در این مرحله دندانپزشک پیش از کشیدن دندان، با انجام یک تست ساده از بیحسی دندان اطمینان حاصل میکند.
بیرون آوردن دندان
بیرون آوردن دندان گاهی به صورت کامل انجام میشود اما در برخی موارد نیز ممکن است نیاز باشد تا دندان را به چند تکه تقسیم و سپس از استخوان فک خارج کند.
بخیه کردن جای دندان
بستگی به نوع دندان و عمل کشیدن دندان، گاهی نیاز است تا برای کنترل خونریزی و تسریع روند بهبود، محل کشیدن دندان بخیه شود.
قرار دادن پانسمان بر روی زخم
زمانی که دندان کشیده میشود، در جای خالی دندان خونریزی ایجاد میشود. برای کنترل خونریزی دندانپزشک یک پانسمان بر روی زخم قرار میدهد و نیاز است تا بیمار برای مدت زمانی مشخص پانسمان را بر روی دندان خود نگه دارد.
به این مورد توجه داشته باشید که بسیاری از عوارضی که پس از کشیدن دندان برای بیمار ایجاد میشود، بستگی به میزان تخصص و تبحر دندانپزشک دارد. در نتیجه بهتر است برای درمان مشکلات دهان و دندان، از جمله کشیدن دندان به دندانپزشک و کلینیک معتبر مراجعه کنید.
شما میتوانید با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی دکتر پانته آ بلندیان، کشیدن دندان را با اطمینان و با کمترین عوارض انجام دهید.
هزینه کشیدن دندان چه قدر میشود؟
هزینه این کار به موارد مختلفی بستگی دارد. برای دریافت هزینه و مشاوره با کلینیک دندانپزشکی ما به شماره ۲۲۶۵۸۲۳۱-۰۲۱ یا ۰۹۳۰۲۵۴۵۲۸۴ بگیرید.
چه طور دندان را بکشیم؟
برای کشیدن دندان میتوانید با کلینیک تخصصی دندانپزشکی ما به شماره ۲۲۶۵۸۲۳۱-۰۲۱ یا ۰۹۳۰۲۵۴۵۲۸۴ تماس بگیرید.
بدون نظر